Prea multe acorduri ucid conversatia

Traim intr-o lume in care cei mai mulți oameni nu doresc cu adevarat libertatea altora de exprimare, ei dorind doar sa acorde acestora libertatea de a spune ceea ce vor sa auda, de fapt. Si atunci se inventeaza aceste acorduri: din interes, din politete, din comoditate, politice si cum mai vreti voi sa le categorisiti. In umbra acestor acorduri, exista o serie de oameni care nu sunt de acord cu acordurile, care de fapt sunt de acord unii cu altii, dar care nu pot spune ca nu sunt de acord cu acordurile.

Totusi, printre atatea acorduri am senzatia ca lipseste unul, acel acord de a ne accepta unul pe altul asa cum suntem cu adevarat. Prin urmare, in lipsa acestui acord, oamenii sunt de acord ca trebuie sa para ceea nu sunt, adica tin mortis sa para ca sunt elevati, bogati, destepti, inteligenti, amabili, altruisti etc. Si atunci conversatiile dispar rand pe rand, ca doar nu se pot purta conversatii cu persoane care nu exista, care nu sunt ceea ce vor sa para ca sunt.

Imaginea de azi este surprinsa in Libraria Carturesti Carusel, un experiment cultural aflat in centrul vechi al Bucurestiului, care ne ofera spatii pentru lectura, socializare si pentru a dezvolta conversatii bazate pe  acordul ca mai avem nevoie si de lectura.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.