Flori

In Duminica Floriilor, firesc, o fotografie cu o floare. Dupa ce acum cateva postari am avut o dilema, flori sau pisici, acum cu certitudine e randul exclusiv al florilor. In secolele trecute, oamenii foloseau florile, uneori, pentru a transmite sentimentele lor. Nu erau atat de multe soiuri ca acum, si le era mai usor sa aloce cate un sentiment fiecarei flori si chiar fiecarei culori. Conform acelor intelesuri, floarea din fotografia mea ar fi transmis mesajul unor ganduri voioase, luminoase. Culoarea rosie a lalelelor transmitea mesaje de dragoste sincera. Numele de lalea, provine din turca iar ca element grafic se intalneste frecvent acolo – cu alta ocazie o sa postez ceva despre Istanbul, un loc foarte drag noua.

Imbinand intelesurile celor doua culori ale acestei lalele (de la socrii mei din curte), va rog sa primiti aceasta floare ca semn al pretuirii mele pentru voi cei care va opriti la mine pe blog (as putea spune ca e ca o casa virtuala).

Nu ma prea pricep la religie (parerea mea sincera e ca se exagereaza cu studiul religiei la scoala – adica din clasa 1 pana intr-a 12-a) dar stiu ca aceasta zi reprezinta intrarea lui Iisus Hristos in Ierusalim.

La multi ani celor care purtati nume de flori!

PS: Nu scriu mai mult, ma grabesc ca azi e ziua de nume si a sotiei mele. O cheama Violeta. 😉

Flori

Un gând despre „Flori

  1. Pingback: Flori 2 | Bogdan Musat Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.