De ceva vreme voiam sa scriu despre succese, mai ales ca Ruxa a obtinut un succes la etapa nationala a olimpiadei de limba si literatura romana, si anume a obtinut mentiune, fiind clasata a 6-a pe tara. Un succes care pentru multi inseamna doar un fapt, pentru cei neavizati inseamna nimic iar pentru cei avizati inseamna un succes. Nu ca as fi un avizat in domeniu, dar pentru mine inseamna succes si ii multumesc ca mi-a dat ocazia sa savurez un astfel de succes.
La scoala, la serviciu, in viata, in viata de familie, la jocuri, in dragoste…in toate domeniile, toti cautam sa avem succes, dar nu toti il si castigam. Confucius spunea ca daca un mestesugar vrea sa faca un lucru bun, el va incepe prin a-si ascuti uneltele. Cum creierul este prima unealta pe care o folosim, de fapt notiunea de „minte” care ar salaslui in creier este unealta ce musai trebuie ascutita. Si astfel, folosindu-ne mintea ar trebui sa purcedem pe calea succesului.
In plus, in opinia mea, succesul mai e direct proportional si cu abilitatea noastra de a ne cufunda in interiorul nostru. Cu cat mai adanc reusim sa ne cufundam, cu atat mai mare va fi intelegerea si chiar puterea de a influenta lumea din jurul nostru. Intelegand lumea din jur, vom sesiza ca dragostea, relatiile interpersonale, problemele intampinate, greselile, provocarile, indrazneala, totul reprezinta borne ale succesului. Important este ca odata pornit pe calea succesului, sa nu ne intristam ca ceilalti nu doresc sa/nu au capacitatea sa vada si sa aprecieze succesul nostru. Ar trebui sa ne intristam, in schimb, pentru lipsa abilitatilor noastre de a aprecia succesul altora. Cred ca problemele pe care le intalnim si greselile pe care le facem in viata, nu fac decat sa ne perfectioneze, ele nefiind altceva decat felul in care viata ne invata cum sa facem bine lucrurile si ca unele aptitudini slab dezvoltate ce ne-ar fi de folos in calea spre succes, pot fi suplinite prin puterea vointei.
Vorbind despre succes, nu trebuie sa uitam ca in general oamenii nu vad luptele, obstacolele, lacrimile, sudoarea, provocarile, chiar si temerile care vin sub forma de nota de plata a succesului. Oamenii au tendinta sa spuna despre succesul cuiva, ca a fost in mare parte noroc.
O vorba care ma enerva de pe cand eram copil este sa nu ma culc pe o ureche odata ce am obtinut ceva, un succes in cazul de fata; succesul trebuie aparat si cultivat in acelasi timp, pentru a ajunge la triumf.
Un alt citat celebru, de aceasta data al lui Titu MAIORESCU care spune Pazeste-te a doua zi dupa un succes, ne aminteste ca nimic nu s-a schimbat in ultimii 100 si ceva de ani, si ca un om cu succes devine imediat tinta atacurilor verbale si nu numai, pornite de cei din juru-i.
In ciuda acestui fapt, va doresc tuturor succes in tot ceea ce intreprindeti si in ceea ce va doriti!