Inelul de logodna

Dupa cautari mai mult sau mai putin indelungate, dupa lacrimi, zambete, sperante, despartiri, impacari, saruturi si imbratisari, intr-un final, se poate ajunge la momentul in care el ii ofera ei inelul de logodna.

Inelul de logodna inca reprezinta simbolul angajamentului, al promisiunii si al juramantului in fata alesei inimii. Promisiunea de a ii ramane devotat, angajamentul de a onora promisiunea facuta si juramantul de a pastra promisiunea pana la sfarsitul zilelor. Pentru a fi valabil, este nevoie de un acord reciproc pentru a deveni unul in loc de doi. Dupa ce juramintele au fost facute intre cei doi, in intimitatea lor vine vremea ca juramintele celor doi sa fie facute in public, in fata celor apropiati, in cadrul unei ceremonii care ar putea sa para un pic ciudata, cu acele cuvinte formale si cu acele juraminte formale. Ideea mea ar fi ca eu as inlocui acele discursuri cu o intrebare adresata celor doi, la care raspunsul ar trebui sa fie dat la unison: Sunteti fericiti unul cu celalalt?

Una peste alta, mariajul ii pune pe cei doi implicati in fata unor provocari permanente in calea de a pastra angajamentul promis; in continuare va exista o viata in care va trebui sa faca fata alegerilor si ispitelor, indoielilor si nesigurantei ce ii asteapta. In timp, am inteles ca nu te schimbi casatorindu-te ci casatoria te schimba.

In timp am inteles ca in casatorie vorbim de noi si nu de eu si ca stralucirea inelului oferit nu garanteaza stralucirea vietii in cuplu.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.