Fiat lux!

Uneori, in lume, ca si in sufletul oamenilor, exista mai mult intuneric decat lumina. In aceste conditii, nu ne raman decat doua optiuni: sa ne lasam dominati/ sa ramanem de partea intunericului sau sa luptam sa trecem de partea luminii. Si zic asta pentru ca e evident ca sa fii de partea luminii e mai greu decat sa fii de partea intunericului. Intunericul are capacitatea sa acopere, sa ascunda pe cand lumina are darul de a scoate la iveala. Intunericul este inamicul adevarului iar aceia care aleg sa fie de partea intunericului, niciodata nu vor fi capabili sa perceapa si sa aprecieze frumusetea luminii. De aceea spun ca trecerea de partea luminii, pentru unii se face prin lupte. Pentru ca oamenii nu sunt judecati dupa intunericul in care traiesc ci dupa lumina pe care o resping. Sa purtam cu noi o raza de lumina oriunde mergem si orice facem, nu se stie cand ne iese in cale cineva care are nevoie de o sursa suplimentara de lumina. Asta ar putea sa insemne diferenta care va face sa conteze fiecare dram de lumina.

Sa fie lumina, zic!

Imaginile de azi sunt de la Spotlight – Festivalul luminii, un spectacol urban care pune in lumini diferite locurile cunoscute ale Caii Victoriei din Bucuresti.

 

Un gând despre „Fiat lux!

  1. Intreg Universul este dominat de Intuneric, de Frig, de Gheturile Vesnice. Lumina, caldura, este doar exceptia de la regula. Absenta Intunericului ar face de nesesizat Lumina. Sint doar contrariile necesare.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.