Libertate

La ce va ganditi cand deasupra voastra este un cer ca in fotografia de azi? Zbor? Pace? Libertate?  Visuri? Huh? Cel mai adesea la libertate, nu-i asa? La libertatea de a va deplasa (prin zbor) oriunde in lumea asta. De ce oare?! Probabil pentru ca intelegem ca libertatea este lucrul care ne ramane din ce in ce mai putin. Bine, cu trecerea timpului, raman din ce in ce mai putini si anii pe care ii mai avem de trait, dar nu despre asta vorbim azi.

De ce libertate? Pentru ca libertatea este foarte importanta in viata si odata ce pierde teren, greu o mai recastigi. Vorbesc despre libertatea sub toate formele ei: a mintii, a ideilor, a cuvintelor, a persoanelor, a adevarului. Nu este nimic mai puternic si chiar periculos de frumos decat o minte libera. E adevarat ca aceasta libertate pusa pe mana unor neavizati ar duce la haos. Toti ne dorim sa putem fi atat de liberi sa putem spune la un moment dat: Nu imi place de tine! Ma enervezi! Nu vreau! Nu am chef azi! sau alte chestii d-astea care ar suna ca si niste declaratii de razboi.

Ideea e ca toti avem libertatea de a crede orice vrem dar in acelasi timp, suntem constienti ca daca e sa scriem sau sa spunem cuiva ceea ce gandim liber, nivelul de „securitate” nu mai este garantat. Sa lasi puterea sa vorbeasca in locul ideilor, este o crima la adresa societatii, dar care din pacate functioneaza azi ca si model de urmat. Rezultatul? Il vedeti minut de minut in jurul vostru, in societatea in care traim, la stirile de la ora 19 si pe oriunde.

La fel ca si cartile, cerul cu norii reprezinta acel taram al libertatii in care orice este posibil…

Imaginea e surprinsa chiar de pe Dunare, fluviu care lupta cu omenirea sa-si salveze propria-i libertate de mii de ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.