Masina = sex simbol?

Baiet fiind, paduri cutreieram … 🙂 De fapt altceva voiam sa spun, dar am fost luat de val.

Deci, baiet fiind, cand ma jucam cu masinutele, obisnuiam sa visez la ziua in care voi detine o masina adevarata. Cred ca toti baietii au visat/ viseaza la lucrul asta. Cultura oferita de filmele, emisiunile, revistele, discutiile din zilele noastre ii invata pe cei dornici de astfel de cultura ca o masina puternica le va face pe femei sa il placa pe posesorul acesteia in mod rapid iar posesorul o va placea pe femeie mai …”puternic” si mai „intens”. Mesajul reclamelor este si el asemanator: pentru a fi percepute mai tinere decat sunt, femeile cumpara creme care promit o imbatranire mai indepartata iar barbatii, pentru a parea mai tineri, cumpara masini rapide. Cu cat mai rapida, cu atat mai tanar si mai potent sa para. De aceea, sunt barbati (dar si femei) care se joaca cu masinile reale. Ei au 20, 40, chiar si 70 de ani si inca se comporta ca niste copii atunci cand e vorba sa isi cumpere o masina noua.

Masina a devenit, usor usor, un articol de imbracaminte fara de care societatea ne face sa ne simtim nesiguri, dezbracati si incompleti in mediul urban in care traim. Nu excludem  nici mediul rural. De ce majoritatea barbatilor isi numesc masinile cu nume de femei? Pentru ca sunt infocate si solicitante ca o femeie? Pentru ca toata ziua se duc la mall, la cumparaturi, la cinema, la piata, la plimbare, la terasa chiar si la gunoi, la bunici, oriunde? Pentru ca avand nume de femeie, o identifica mai usor cu dragostea lor? Oare femeile isi numesc masinile cu nume de barbat? Oricum, viata este mai mult decat o partida de sex intr-o masina rapida sau si mai grav, datorata unei masini rapide. Masina nu este un sex-simbol. Stiu ca sunt voci p-acolo care m-ar contrazice, dar imi mentin parerea.

Cea mai sarmana persoana nu este aceea care nu are un job, o masina, bani si casa. Persoana cea mai sarmana este cea fara viziune.

Da, am scris aceasta postare cu gandul la masina ce ne-a dus pe unde cu gandul nu am gandit, timp de mai bine de 10 ani, intrucat locul fizic i-a fost luat de o alta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.