Reteta succesului

Ma intreb daca acum sunt mai intelept sau mai fericit decat acum ceva vreme. Da, sunt mai in varsta si in acest timp am fost si mai sus, si mai jos si inapoi sus si tot asa. Am invatat ceva? Da, am invatat din greselile mele, dar stiti ceva?! Fiind vorba de timp mult, au fost si suficiente greseli ale mele, dar si greseli ale altora (sau rautati) care sa ma conduca la statutul de acum: mai intelept decat atunci. 🙂

Asa cum am mai spus in alte postari, cuvintele sunt mai bune decat armele, iar intelepciunea e mai buna decat razboiul. Pentru mine, asta ar fi un fel de reteta a succesului. Ca orice reteta, si aceasta ar putea fi un fel de lista a unor ingrediente, spusa ca o poveste si care s-ar termina avand in fata un fel de mancare, o poveste cu happy-end. Fiecare ingredient de pe lista, oricat de mic ar fi,  are o insemnatate imensa. Pentru reteta succesului pe care fiecare dintre noi o scriem, as mai adauga cateva note de subsol, cum ar fi:

  1. Pentru a indeplini unele chestii trebuie sa actionezi de unul singur, pentru unele treburi ai nevoie de suflet ca sa le indeplinesti iar pentru cele mai multe dintre probleme, ai nevoie de oameni (nu neaparat prieteni).
  2. Oamenii de care spuneam mai sus, de obicei actioneaza ca un buchet de cactusi si nu ca un buchet de flori.
  3. Pasiunea ne face sa fim mai buni, insa mandria ne opreste sa devenim cei mai buni.
  4. Colorati lumea nu cu intunecimea trecutului, ci cu culorile sperantei.

Voi ce ingrediente folositi pentru succes? Ce alte note de subsol ati mai adauga ?

In fotografia de azi este un detaliu al unui candelabru faurit de celebrii sticlari de pe insula Murano. Ca si ingredientele care se adauga in orice reteta, asa si „stropii” de sticla din imagine, i-am vazut ca pe niste stropi ai unor ingrediente care se grabesc sa desavarseasca reteta.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.