Sa iubim animalele!

Recent, ne-am intalnit cu colegii de facultate, la 20 de ani de la absolvire. Pentru curiosi, dar si pentru a-mi fundamenta articolul de azi: Facultatea de Medicina Veterinara din cadrul USAMV Bucuresti.

Prin urmare, a fost o intalnire a unor medici veterinari cu 20 de ani experienta in domeniu, sau nu. 🙂 Chiar daca nu mai profesez, nu pot da deoparte mandria de fi la baza medic veterinar. Caci, fiind medic veterinar, inseamna a fi mai mult, medicul veterinar fiind pregatit/instruit sa faca aproape orice legat de animale: clinica, chirurgie, analize de laborator, ortopedie, controlul alimentelor, cercetare si cate si mai cate. Poate de aceea, animalele simt ca trebuie sa aiba incredere in medicii veterinari. In aceasta meserie, zilnic, esti supus testului fundamental moral al umanitatii care consta in atitudinea fata de cei care sunt la mila oamenilor: animalele.  Pentru ca animalele sunt mai complexe si mai sofisticate decat noi pentru ca ele au ramas in simetria Dumnezeiasca a Naturii. Ele trebuie sa fie respectate, cu atat mai mult cu cat printre ele se gasesc poate cei mai emotionali ”oameni” de pe Pamant, cum ar fi: elefantul, cainele, calul si lista cred ca poate fi continuata cu nenumarate exemple.

Alaturi de medicii veterinari, va invit sa nu tulburam animalele, sa nu le hartuim, sa nu le lipsim de fericire! Sa iubim animalele! Ele sunt incapabile de cruzimea pe care oamenii o dovedesc frecvent, in mod voluntar, unii fata de altii. Fara determinare nu poate exista un scop, caci fara determinare, scopul ar disparea.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.