Cum functioneaza mintea femeilor?

Incercati aceasta intrebare pe oricare dintre noi, barbatii. Veti obtine drept raspunsuri ridicarea umerilor si cine stie ce expresii faciale de nedumerire. Se spune ca nici macar oamenii de stiinta nu deslusesc modul in care gandesc si simt femeile. Barbatii iubesc femeile pentru virtutile lor, pe cand femeile iubesc barbatii in ciuda defectelor lor.

Eu cred ca natura a facut o farsa cruda barbatilor. Barbatii se cred destepti, apreciindu-si inteligenta prin masura in care pot prezice o secventa de pasi intr-un lant cauzal, alternativa la gandirea noastra unidemnsionala fiind dincolo de imaginatia noastra. Mintile femeilor sunt mai complexe, imbracand mai multe naturi diferite in personalitatea lor, putand sari cu usurinta de la un nivel la altul al personalitatii lor, actionand ca o ruleta ruseasca. Astfel, acea colega neajutorata se transforma brusc intr-o femeie de afaceri dura pentru a reactiona ca o doamna fermecatoare cu care flirtezi in momentul urmator. Oamenii de stiinta au identificat si demonstrat o serie de deosebiri intre creierul femeilor si cel al barbatilor, insa aruncand o privire de ansamblu, se poate lesne intelege ca aceste caracteristici diferite actioneaza complementar si nu antagonic. O alta tabara a oamenilor de stiinta sustine contrariul: nu exista nicio diferenta. Oricum ar fi, este o certitudine absoluta ca nu ne putem cunoaste propria frumusete, fizica sau morala, si ca nu ne putem percepe propria noastra valoare (adevarata) pana cand acestea nu se reflecta in oglinda unei alte fiinte iubitoare.

Nu e nimic din ce face un barbat sa nu poata face o femeie. Mai mult decat atat, ganditi-va la Fred Astaire si Ginger Rogers: ceea ce facea Fred, Ginger facea cu spatele si pe tocuri, iar daca vrei sa stii ceva ce s-a spus, intreaba un barbat, pe cand daca vrei sa stii ceva ce s-a facut, e musai sa intrebi o femeie. Nu stiu pe unde am citit/auzit ca femeile isi doresc sa devina barbatii cu care s-ar marita si cred ca acest lucru raspunde intru-totul intrebarii mele din titlu.

Nu mi-e rusine si nici frica sa spun aceste lucruri, la urma urmei nu este treaba voastra sa ma placeti, ci este exclusiv a mea, iar eu ma plac spunand aceste lucruri adevarate.

Astazi este 8 martie, ziua Femeilor. Sa nu uitam ca uneori, intinderea si apucarea mainii cuiva este inceputul unei calatorii iar alteori, tinand mana cuiva este o modalitate de a ne aminti cum sa simtim tot fara a ne spune ceva.

In fotografia cu care am ilustrat articolul de azi este vitrina unui magazin de bijuterii din Viena.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.