Color split

Iata ca „vine, vine priimavara, se asterne in toaata taraa…”. Eiiii, din septembrie anul trecut astept acest lucru. Cu toate ca mi-am propus de mult sa nu-mi mai traiesc viata asteptand diverse lucruri (ziua de salariu, sa mergem cine stie pe unde, sa vine cineva etc), asteptarea primaverii inca ma face sa fremat de nerabdare. Mai ales ca, dupa primavara vine vara. Si daca vine vara, vine vacanta!!! Tot cu trenul din Franta, ca si in copilarie. 🙂

Gandidu-ma la primavara, imi vine in minte o imagine plina de culori vibrante, indraznete. Exact asa cum sunt strazile din Burano. Sau mai bine zis canalele din Burano. Asa am simtit Burano: ca pe o primavara stralucitoare, plin de surprize coloristice la fiecare colt, in fiecare ungher. Un prilej continuu de incantare. La fel ca si primavara, simplitatea asocierii culorilor creeaza acel „miraj” de care te lasi patruns si care dureaza. Exploziile de culori ale carnavalurilor de pe intreg pamantul au legatura directa cu revenirea primaverii, cu ciclul vietii. Primavara, mai intai se simte, apoi se vede si mai apoi ii simtim aroma. Deocamdata o simtim, e pe aici pe undeva, foarte aproape. Asadar, sa ii spunem Bine ai venit, primavara!

Revenind la Burano, canalele-strazile sunt pline de mesteri artizani (in marea majoritate femei) care imbie turistii cu roadele extraordinarei munci a lor, dantela de Burano. In tihna si racoarea coloratelor case, numai ce le vezi pe aceste femei cum stau in camerele de la parter, brodand. Vrei sa interactionezi cu ele? Sa cumperi ceva de la ele? Vrei sa te invete ceva? Esti binevenit! Altfel stau lucrurile atunci cand le ceri sa le fotografiezi. Nici nu am intrebat mai mult de 3-4, daca am vazut ca nu am sorti de izbanda. Oricum, imaginea lor inconjurate de valuri, valuri de dantele e greu de uitat. Si uite asa, prezenta lor printre casele colorate completeaza imaginea mea de primavara a insulitei Burano. Cum? Simplu: asa cum toate insectele pornesc la treaba, nestingherite, in natura colorata de primavara, asa si aceste maestre in dantelerie isi vad de treaba lor printre coloratele case din Burano.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.