My way

Macar cateva din versurile celebrului cantec al lui Frank Sinatra, si tot le stiti, nu?! Prin ele, ni se transmite ca urmandu-ne drumul nu ne vom rataci, chiar daca se intampla sa avem impresia asta. Uneori, asa cum viata ne-a dezvaluit, unele din cele mai frumoase drumuri in viata sunt acele ocoliri pe care initial nici macar nu ne gandeam sa le urmam. Drumurile ni s-au parut mai scurte sau mai usoare in functie de compania in care ne-am aflat; cu cat a fost mai prietenoasa, cu atat drumul a fost mai usor iar finalul mai luminos. Nu de putine ori, in astfel de cazuri, calatoria in sine a fost chiar destinatia acelei calatorii (vorbesc aici de acele calatorii impreuna cu familia). Explorarea a cat mai multor cai in viata este unul dintre scopurile in sine ale vietii. Fiecare astfel de calatorie a constituit o noua lectie invatata, un nou loc explorat. Alegand cai mai putin batatorite, ne-a ajutat sa ne descoperim chiar si pe noi insine, pe langa alte aspecte: natura umana in multitudinea ei de infatisari si nu in ultimul rand, Mama Natura. Poate de aceea, copiii au aceasta inclinatie de a se avanta pe alei laturalnice atunci cand exploreaza impreuna cu adultii, un oras sau un parc.  Avand curajul necesar, aceste alei au parut altfel: mai luminoase, mai drepte, mai lipsite de pericole. Am mai descoperit ca drumul catre stele este deschis tuturor, dar numai cei ce au ganduri marete, il gasesc. Toate drumurile marete sunt pavate cu multe amintiri, indeosebi amintiri despre momente grele ale trecerii pe acolo.

Uneori, la capatul unor drumuri am constatat ca eram la foarte mare distanta de locul de unde veneam dar, in acelasi timp, foarte aproape de locul de care simteam ca apartin – si nu, nu e vorba de drumurile de intoarcere acasa 🙂 .

E sezonul unor apusuri pline de culori vibrante, culori despre care va mai vorbeam aici. Pe drumurile parcurse in aceasta perioada, opresc frecvent pentru a surprinde si pastra o parte din aceste culori, pe care sa le impartasesc cu voi.

Daca va uitati in urma, voi cum va vedeti „drumul”?

Un gând despre „My way

  1. Sunt drumuri pe care mergi cu multă bucurie , altele în care te împotmolești și deși vrei să le eviți , mai treci odată pe acolo pentru a lăsa și amintiri frumoase . Un lucru este clar : sunt drumuri – chiar și cel spre piață – pe unde trecând , revezi momente petrecute candvaaaaaa ! Gânduri bune !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.