Arhitectura

Orice constructie a fost odata, la inceputuri, un plan in care era”ascunsa” acea cladire, oricat de semeata ar fi ea. Mie mi se pare ca exista o paralela intre acest scenariu si visurile noastre. Caci la urma urmei ce planuim?! Sa ne construim propria personalitate, cu propriile noastre maini, de la baza si pana la acoperis si sa construim atat de bine, incat sa dureze o vesnicie si sa nu se clatine la orice vijelie.

Cineva spunea ca daca nu ne straduim sa ne construim propriile noastre visuri, altcineva ne va forta sa construim visurile lor.

Sa ne construim deci, neincetat propria personalitate si sa nu le permitem celor neinvitati sa isi impuna propriile pareri asupra arhitecturii eu-lui nostru. Daca inca nu stim, sa invatam sa ii poftim afara din cercul nostru.

In fotografia de azi este holul Palatului Administrativ din Craiova in care isi are sediul Consiliul Judetean Dolj.

 

3 gânduri despre „Arhitectura

  1. Extraordinar! N-as fi crezut niciodata ca interiorul Casei Albe din Craiova poate contine asemenea miracole arhitecturale! Desi am intrat de citeva ori, n-am ajuns in acest hol monumental… La fel de extraordinara mi se pare si comparatia cu incercarea de-a construi propria personalitate! Nu mi-a trecut niciodata asta prin minte, am crezut doar ca oamenii, in grandoarea lor, incearca sa depaseasca veacurile prin creatia pe care o lasa in urma lor, un soi de lupta cu acest tiran, Timpul.

    Apreciază

  2. Bogdan, imi plac foarte mult articolele tale: scurte, la obiect si totusi pline de sensibilitate si idei extraordinare de a ne infrumuseta viata. Superba fotografia – si cand te gandesti ca am lucrat acolo :D. Cand mai vii prin Craiova da si tu un semn, daca ai timp si iti face placere :).

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.