Prieteni

Voi va puteti imagina cum ar fi lumea fara prieteni?

Ne nastem, ne dezvoltam, devenim educati (daca si cat mergem pe la scoli), ne dezvoltam un sistem al valorilor propriu, avem un job, castigam bani. Dar astea la un loc nu reprezinta chiar viata, pentru mine viata e sa iubesti, sai ai prieteni cu care sa impartaseseti iubirea si bucuriile si, peste toate astea, sa iubesti atat de tare incat sa fi gata de sacrificiu. Cred ca simtim adeseori ca esuam, din cauza faptului ca avem in minte o descriere gresita a prieteniei, a iubirii, a fericirii, a sarcinilor pe care trebuie sa le indeplinim in diferitele noastre „pozitii” pe care le ocupam: ca si fiinte umane, credem ca obiectivul nostru este sa evitam durerea, ca si parinti, credem ca ar trebui sa ne protejam copiii de durere iar ca prieteni, credem ca ar trebui sa ne oblojim durerea unii altora. Viata, prietenia, dragostea reprezinta mai mult decat atat. Ne este frica de moarte, dar in mod paradoxal, nu suntem capabili sa ne bucuram de frumusetea vietii, atat cat ar trebui sa o facem alaturi de persoanele iubite si alaturi de prieteni. De ce ne dramuim singuri pasiunile si dorintele cand, oricum, viata fiind scurta, ne dramuieste ea pe noi? se intreba Octavian Paler.

Prietenia, e ceva ce face imposibilul posibil, de aceea ea nu trebuie cautata, ea pur si simplu se intampla, la fel ca si dragostea.

Antoine de Saint Exupery, in Micul Print spunea ca Oamenii nu mai au timp să cunoască nimic. Cumpără lucruri de-a gata, de la neguțători. Cum însă nu există neguțători de prieteni, oamenii nu mai au prieteni. Dacă vrei să ai un prieten, îmblânzește-mă!

Toate lucrurile pe care oamenii le poarta in inima lor: dragoste, ura, frica, furie, trebuie sa fie impartasite ori cu cineva iubit ori cu prietenii, pentru ca altfel, uneori, toate acestea pot iesi la suprafata amestecate si cu forta mare, lasandu-ne goi pe dinauntru. Astfel, am deveni ca niste cochilii fara nimic inlauntru, un suflet gol, ceea ce este mai rau chiar decat moartea.

Dragostea ca si prietenia, poate schimba normalul din viata noastra in ceva extraordinar, ele avand aceasta putere de a transforma o viata simpla intr-o viata de vis.

Nu stiu de ce, dar am pornit de la prietenie in aceasta postare si vad ca am ajuns sa vorbesc, aproape sa le si confund, despre dragoste si prietenie. Poate pentru ca marea noastra dragoste a evoluat dintr-o frumoasa prietenie? Sau poate pentru ca cele doua notiuni sunt aproape identice, in ceea ce priveste conotatia lor emotionala, ambele pregatindu-te pentru un eventual sacrificiu?

Imaginea de azi este de pe o plaja din Croatia.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.