La absolvire

A inceput sezonul petrecerilor de absolvire a liceului, a ciclului gimnazial, primar, a gradinitei, a facultatii. De asemenea, e pe aproape sezonul in care se organizeaza intalnirile de x ani de la absolvirea unui ciclu de invatatamant.

Eu ma gandesc sa le spun copiilor ca la moartea mea sa inalte baloane frumos colorate catre cer, in semn de sarbatorire a absolvirii si pentru ca altii sa le poata vedea de departe. Pentru mine, moartea e si ea o absolvire. A unui ciclu de viata. Ca si in cazul celorlalte tipuri de absolvire, drumul pana la acest moment a fost dur, calatoria a fost dificila iar experienta a avut momente atat amare cat si dulci si toate acestea au reprezentat borne ale drumului nostru. Este o zi a despartirii de trecut si a trecerii intr-o alta etapa, plina si ea de necunoscute dar, vai, stiind sigur ca nu iti poti face planuri de viitor ca pana atunci.

Succesul este produsul final al unui ciclu de care ne despartim: succes pe plan familial, financiar, profesional, scolar si mai stiu eu cate alte feluri de succes ar putea sa fie. De aceea, poate ar trebui sa ne asiguram inca de pe acum ca baloanele de care vorbeam mai devreme sunt inaltate si ca avem controlul asupra tuturor firelor de care sunt legate baloanele pe care dorim sa le pastram, inainte ca acestea sa pluteasca departe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.