Cel mai frumos loc din lume e chiar aici!

Voi unde considerati ca este cel mai frumos loc din lume? Ce considerati ca este cel mai frumos loc din lume?

„Cel mai frumos loc din lume e chiar aici” o spun autorii cartii cu acest titlu, Care Santos și Francesc Miralles. Ei il descriu ca fiind locul unde ni se indeplinesc dorintele, acel loc incarcat de magia gandurilor bune si de energiile oamenilor dragi sufletului. E un loc care poate fi oriunde si nicaieri si face parte din geografia sentimentala a oricaruia dintre noi. Unii dintre noi avem nevoie de incercari grele ca sa-l descoperim sau ca sa credem ca exista; altii au nevoie doar de un strop de curaj ca să-l gaseasca si sa-l locuiasca pana la adanci batraneti, iar altii, ajung sa-l gaseasca cu ajutorul prietenilor, acei oameni predestinati sa ne calauzeasca pasii in ratacirile noastre. Prin aceasta carte, autorii spun ca au vrut sa exprime nelinistile, iluziile, nemultumirile si bucuriile oamenilor de astazi, totul invaluit in putina magie cotidiana, pentru ca, uneori, in lume se intampla lucruri fabuloase, dar noi, din cauza problemelor si grijilor zilnice, nu ne dam seama de farmecul vietii.

Este o carte care te face sa te opresti din nebunia vietii si sa inveti sa respiri din nou, sa dai valoare clipei si sa incerci sa recuperezi ceea ce e cu adevarat pretios: familia, prietenii, iubirea, dragostea frateasca, solidaritatea, compasiunea, emotia pura,  increderea reciproca etc.

Este o carte care te va scufunda in propiul tau trecut pentru a te ajuta sa dai o alta valoare prezentului sau viitorului pe care ti-l doresti. Fiindca trecutul e pretutindeni, dar nu-l vedem. De aceea nu reusim sa scapam de el. Cate stele poti numara pe bolta cereasca? Cate greseli pe care le-ai facut in trecut poti numara? Parerea mea este ca trebuie sa incetam sa numaram. Niciun om destul de inteligent nu a ramas blocat in greselile din trecutul sau. Fiecare ne amintim trecutul dupa mintea noastra, deci il percepem diferit, la fel si prezentul. V-ati gandit vreodata ca, fiindca imaginatia noastra zboara, noi suntem umbra acesteia pe pamant? V-ati gandit vreodata ca cel mai frumos loc de pe pamant ar putea fi chiar sufletul vostru?

Imaginea de astazi este din Bologna, mai precis de la asa numitul loc, Finestrella di Via Piella, despre care puteti citi mai multe, aici

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.