Muzică

Probabil ca mulți dintre voi, și eu sunt dependent de muzică, fiind un clasic ce își trage emoțiile din înșiruirea notelor pe portativ, căci oare de ce compozitorii se joacă cu acele modificări subtile sau complicate ale ritmurilor, dacă nu pentru a ne provoca emoții?! Alături de ascultarea muzicii, cititul, scrierea, privitul și introspecția, reprezintă direcții pentru a modela, conștient și subconștient deopotrivă, propriul sine, rezultatul final depinzând de abilitățile noastre de a interpreta cele văzute și/sau auzite.

Ascultând muzică, simt cum vibrează corzile care mă compun, acționând ca un memento perfect al esenței, al sinelui meu și având acea putere infinită de a acoperi decalajul dintre inimă și suflet pentru a crea o bucurie infinită și inefabilă. Muzica mea preferată îmi dă viață, îmi dă identitate, este refugiul meu în anumite momente iar eu, la rândul meu, îi ofer inima, înțelegerea mea, lacrimile mele (de ce nu?), adevărul meu. De ce adevărul meu? Pentru că muzica exprimă ceea ce nu poate fi pus în cuvinte și care nu poate rămâne nespus; cred că acesta este scopul ei și de aici i se trage măreția. Muzica are capacitatea de a inspira oamenii și de a le schimba inimile, iar inima are puterea de a schimba mintea, iar mintea are acea putere care schimbă lumea. Ce găsesc eu că este mișto la muzică, este faptul că în ciuda faptului că este ceva universal, ea este în același timp, un lucru atât de personal. Când viața te trece printr-o furtună, cel mai bun refugiu este în muzică sau literatură sau mai pe scurt, în artă, în orice fel de artă, nu credeți? Acolo, îți poți găsi, ca și mine, pacea, această muzică a sufletului. Secretul constă în a nu da această muzică prea tare ci să încerci să faci lumea un pic mai silențioasă. 

Imaginea de azi este din Christiania, o comunitate cu rădăcini hippiote unde fumatul de marijuana este o parte importantă a stilului de viață; ei au propriile legi, propriul steag și propriul lor mod de viață. Freetown Christiania sau doar Christiania, este un loc unic, o utopie (încă controversată), care este mult mai mult decât un cartier din Copenhaga, oferind tot felul de experiențe culturale și senzoriale, un adevărat festin pentru simțuri, un loc în care  creativitatea este exprimată în mod foarte deschis.

Christiania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.